fbpx

Učiteľský preukaz ITIC prináša tipy ako aj používaním preukazu byt viac EKO a starať sa o životné prostredie - ITIC

Učiteľský preukaz ITIC prináša tipy ako aj používaním preukazu byt viac EKO a starať sa o životné prostredie

 

Poznáte termíny ako zníženie uhlíkovej stopy, recyklovanie, zerowaste a mnohé ďalšie, ktoré na nás vykukujú z každého rohu? Mnohí ľudia sa na ne odvolávajú deň čo deň, hoci pre niektorých z nás ešte stále môžu byť španielskou dedinou. Viete, ako byť viac EKO? Napríklad zakúpením ekologickej elektronickej verzie učiteľského preukazu ITIC.

 

Medzinárodný preukaz učiteľa ITIC je identifikačný preukaz pre učiteľov, vďaka ktorému môžu učitelia využívať rôzne zľavy a výhody na Slovenskuaj v zahraničí, podobne ako študenti, ktorí majú medzinárodný preukaz študenta ISIC. Učitelia vďaka preukazu ITIC len na Slovensku ušetria celkovo na vyše 1400 miestach, a tiež v mnohých eshopoch.

Výraz eco-friendly (alebo ecologically friendly) pochádza z angličtiny a v preklade znamená byť priateľský, resp. byť neškodný voči životnému prostrediu. Každý z nás sa zrejme s týmto výrazom už stretol a čo viac, mnohí sa aj snažíme svoje bežné zvyky a rutinu prispôsobiť tak, aby sme životné prostredie zaťažovali čo najmenej.

Ak Vám záleží na životnom prostredí, chcete sa oň starať a prispievať k tomu, aby aj vo Vašom okolí bolo menej odpadu, možno Vás zaujme, že učiteľský preukaz ITIC je teraz dostupný aj v EKO elektronickej verzii. To znamená, že svoj preukaz nedostanete vyrobený z plastu, ale budete si ho zobrazovať v mobile vďaka mobilnej aplikácii. A tým vlastne šetríte nielen životné prostredie, ale aj peniaze za doručenie preukazu – keďže všetko, čo potrebujete, dostanete e-mailom a hneď môžete výhody preukazu ITIC začať využívať.

Okrem toho, že samotnou kúpou elektronickej verzie preukazu ITIC ste viac EKO, zároveň Vám preukaz ITIC prináša zľavy a výhody v takých obchodoch, kde môžete svoj záujem o šetrenie životného prostredia ďalej rozvíjať.

Náruživí čitatelia nemusia čítať len klasické knihy, ale s preukazom ITIC si môžu výhodne kúpiť elektronickú čítačku kníh, a následne aj knihy v elektronickej verzii, tzv. e-knihy. Zaujímavou alternatívou sú aj audioknihy, ktoré si môžete jednoducho stiahnuť priamo do mobilu alebo mp3 prehrávača a takto „čítať“ napríklad aj pri športovaní. Aj takéto knihyelektronické pomôcky nakupujú učitelia s preukazom ITIC so zľavou.

A čo tak nejaké bežnejšie každodenné záležitosti? Na nápoje a vodu na cesty, na športovanie, do práce či pre deti do školy, sa hodia fľaše či termosky na opakované použitie. A pre zmenu na jedlo, sú tu rôzne obedáre, boxy aj termotašky. To všetko je pre držiteľom preukazu ITIC samozrejme dostupné výhodnejšie.

A napríklad, aj pri nakupovaní potravín môžu učitelia s preukazom ITIC šetriť svoju peňaženku, aj životné prostredie. Najlepšie je nielen nakupovať so zľavou, ale zároveň tak, aby sme skonzumovali skutočne všetko, čo si domov prinesieme. Pri pultovom predaji, namiesto veľkých vákuových balení, si môžete nakúpiť presne toľko syrov, šunky, salámy, šalátov i mäsa, koľko skutočne spotrebujete. Pečivo, ovocie a zeleninu si môžete nabaliť do vlastných
sieťoviek, látkových tašiek alebo vreciek, ktoré, ak máte chuť, si môžete aj vlastnoručne ušiť z krásnych látok. A celý nákup potom šup do opakovane použiteľnej nákupnej tašky (existujú aj také s kolieskami:) alebo do krásneho košíka.

Ku každodennému ekologickejšiemu životu nepochybne patrí aj drogéria. A s preukazom ITIC dokonca aj eko drogériu zoženiete lacnejšie.

Máte ďalšie tipy na ekologické obchody a eshopy, kde radi ako učitelia nakupujete? Dajte o nich vedieť tímu ITIC cez tento jednoduchý formulára možno aj vo Vašom obľúbenom EKO obchode už čoskoro nakúpite so zľavou.

 

PRIHLÁSENIE SA DO ITIC KONTA »